logo-ahan-depo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تیرآهن چگونه تولید می شود؟

تیرآهن

فهرست مطالب

ثبت سفارش

برای ثبت سفارش فقط کافیه ایمیل خودتون رو برامون درج کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

در ادامه معرفی مصالح ساختمانی پرکاربرد در این مقاله سعی داریم تا شما را با تیرآهن و نحوه تولید آن آشنا کنیم. تیر آهن چیست و چگونه تولید می شود؟ پاسخ این سوال را به صورت کامل و جامع در این مقاله با هم مرور خواهیم کرد. این محصول پرکاربرد این روزها تبدیل به یکی از اصلی ترین اعضای سازه های ساختمانی در کاربری های مختلف شده است. به همین دلیل داشتن اطلاعات این چنینی درباره آن کاملا لازم و ضروری است. برای اطلاع از قیمت این محصول می توانید به برگه قیمت تیرآهن آهن دپو مراجعه کنید.

تیرآهن چیست؟

تولید تیرآهن

یکی از پرکاربردترین و رایج ترین مصالح ساختمانی، تیرآهن است. تیر آهن اصطلاحا به مقاطع I یا H شکل اطلاق می شود که در سازه های فولادی مورد استفاده قرار می گیرد. تیر آهن ها محصولات تمام فولادی هستند که به روش های مختلف و با استانداردهای مختلف تولید می شوند. این محصولات با نورد گرم در دمای مذاب بالای 1000 درجه ساخت و پرداخت می‌شوند. با توجه به اهمیت بسیار زیادی این محصول در ساختمان ها، لازم است تا حتما در تولید آنها استانداردهای لازم به صورت کامل رعایت شوند.

در حال حاضر فرایند تولید تیرآهن نسبت به گذشته کاملا پیشرفته شده است. در حال حاضر حتی بلندترین تیر آهن خا نیز به صورت یکپارچه آن هم بدون نیاز به جوش در کارخانه تولید شده و برای ساخت و ساز به پروژه های ساختمانی ارسال می شود. از این گذشته با پیشرفت حاصل شده در صنعت ساختمان سازی، تنوع بسیار زیادی از شکل و سطح مقطع ها را نیز برای این محصول شاهد هستیم. تیرآهن لانه زنبوری نیز یکی دیگر از محصولات رایج است.

کاربرد تیرآهن چیست؟

تیر آهن اصلی ترین محصولی است که برای ساخت ساختمان های فلزی از آن بهره جویی می‌شود. این محصول به عنوان تیر و ستون و بادبند در سازه های فلزی و بتنی کاربرد دارد. هم چنین برای ساخت سوله های فلزی نیز از این محصول استفاده می شود. تیرآهن ها در ابعاد و شکل های مختلف می توانند وظایف اصلی سازه ای را در ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری در اختیار داشته باشند. مقاومت بسیار بالای آن نیز باعث شده تا سازه های ساخته شده با آن مقاومت زیادی در برابر نیروی های وارد شده اعم از زلزله یا نیروی باد داشته باشند.

تیرآهن ها معمولا دارای دو قسمت اصلی هستند. قسمت کناری که با عنوان بال و قسمت میانی که با عنوان جان نامگذاری می شود. بال ها دو لبه موازی با هم هستند که در دو طرف جان قرار می گیرند. اندازه تیر آهن ها نیز بر اساس اندازه جان اعلام می شود. به صورت معمول تیر آهن ها را در اندازه های 10، 12، 14، 16، 18، 20، 22، 24، 27 و 30 تولید شده و در دسترس هستند. اندازه طولی تیرآهن نیز بر اساس شرایط پروژه و به صورت اختصاصی قابل تولید است.

انواع تیرآهن

انواع تیرآهن

تیرآهن ها هم چنین در انواع مختلفی تولید می شوند. انواع این محصول در کاربرد آنها نقش اصلی را خواهد داشت. شناخت انواع این محصول نیز برای کاربران الزامی است تا از این طریق در زمان مورد نیاز بتوانند بهترین گزینه را انتخاب نمایند. با توجه به کاربرد مورد نیاز مخاطب، تیر آهن ها را می توان در انواع زیر در اختیار داشت:

  • تیر آهن IPE: که معمول ترین نوع تیر آهن در صنعت است که کاربرد بسیار زیادی در ساختمان سازی دارد. این دسته از تیر آهن ها معمولا با استانداردهای اروپایی ساخته می شود
  • تیر آهن INP: نوع دیگری از تیرآهن IPE است که در آن ضخامت بال متفاوت تری را مشاهده می کنید. این محصول را نیز می توانید متناسب با نیاز هم به صورت تولید در داخل و هم به صورت وارداتی در اختیار داشته باشید. دقت کنید که استفاده از تیرآهن در ساختمان سازی بر اساس نوع طراحی سازه است. از این محصول می توانید در بخش های مختلف سازه های فلزی استفاده کنید.
  • تیرآهن IPB: نوع سوم از تیر آهن ها تیرآهن بال پهن است. این نوع از تیر آهن در انواع مختلفی تولید شده و برای بخش های خاصی از سازه استفاده می شود.

استانداردهای تولید تیرآهن در ایران چیست؟

علاوه بر استانداردهایی که به آنها اشاره کردیم، کارخانجات ایرانی نیز برای تولید این محصول از استانداردهای خاصی استفاده می نمایند. استانداردهای ملی شماره 1791 و 16348 برای تولید تیرآهن های INP و تیر آهن های بال باریک شیبا دار با استاندارد 3277 و تیر آهن های IPB با استاندارد ملی 13779، 13781 و 14484 تولید و عرضه می شوند.

روش تولید تیرآهن چیست؟

لازم است تا فرایند تولید تیرآهن را نیز با شما در میان بگذاریم. این محصول تحت شرایط خاصی تولید می شود. قبل از هر چیزی باید یادآوری کنیم که از استانداردهای مختلف برای تولید تیرآهن استفاده می شود که هر یک از این استانداردها شرایط خاص خود را دارند. به صورت کلی اما فرایند تولید تیرآهن به شرح زیر خواهد بود.

  • ابتدا شمش ها با استفاده از جک های هیدرولیکی وارد گروه می شوند. دمای کوره برای تولید تیرآهن باید 1100 درجه سانتی گراد باشد. ردیف های مشخصی برای تولید تیرآهن در کوره های مخصوص وجود دارد.
  • بعد از پختن شمش ها، هر کدام در ردیف های خاص وارد رول ها می شوند تا به سمت مرحله رافینگ با شکل دهی هدایت شوند.
  • در مرحله بعدی قطر و طول تیرآهن به شرایط ایده آل نزدیک می شود. در این مرحله از تولید تیرآهن حداقل سه بار قطر شمش ها کاهش پیدا می کند تا به قطر مورد نظر برسند. هم چنین رول شمش ها نیز به اندازه مورد نظر می‌رسند.
  • تیرآهن ها بعد از مرحله رافینگ وارد مرحله نورد می شوند. در این مرحله غلتک های زیادی وجود دارند که به تیر آهن شکل می دهند. همچنین از قیچی های مخصوص برای بریدن تیرآهن در اندازه دقیق مورد نظر استفاده می شود.
  • سپس تیرآهن های تولید شده در زیر گیوتین های بسته بندی قرار می گیرند تا در طول های مشخص بریده شوند.

روش تولید تیرآهن

تولید تیرآهن به روش سنتی

این روش تولید مدرن تیرآهن با استفاده از دستگاه ها و تجهیزات بسیار خاص و مخصوص است. در کارگاه های قدیمی تر گه چنین تجهیزاتی در دسترس نیست، برای تولید تیرآهن از روش جوش استفاده می نمایند. به این معنی که ابتدا بال ها، جان ها و سایر اجزای تیر آهن را تولید کرده و سپس با جوش آنها را به هم متصل می نمایند. البته برای جوش کاری تیر آهن نیاز به تجهیزات مدرنی خواهد بود.

جمع بندی

تیر آهن های یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی هستند که برای ساخت سازه های فلزی اعم از انواع ساختمان ها، سوله ها و… مورد استفاده قرار می گیرند. پیدا کردن شناخت نسبت به روش تولید تیرآهن می تواند شما را در زمان خرید این محصول راهنمایی کند. دقت نمایید که کیفیت تیر آهن تولیدی در کارخانجات مختلف با هم متفاوت است. این مهم به دلیل شرایط موجود در کارخانه برای تولید تیرآهن است. فرایند تیرآهن در هر کارخانه ای در شرایط مختلف و با تجهیزات متفاوت صورت می پذیرد.

اشتراک گذاری محتوا:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *