logo-ahan-depo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سپری چیست؟ ویژگی‌های فیزیکی و فنی پروفیل T

سپری

فهرست مطالب

ثبت سفارش

برای ثبت سفارش فقط کافیه ایمیل خودتون رو برامون درج کنید تا در کوتاه ترین زمان ممکن کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

سپری یا پروفیل فلزی T شکل یکی از تیرهای بسیار پرکاربرد در صنایع مختلف به خصوص ساختمان‌سازی است. این پروفیل به دلیل ویژگی‌های فیزیکی و فنی خاصی که ارائه می‌دهد بسیار مورد توجه صنعتگران و مهندسان عمران قرار گرفته و در حوزه‌های مختلفی مانند ساخت خودرو، ساخت در و پنجره‌های ساختمان، حفاظ، کرکره مغازه، لوازم ورزشی و … به کار گرفته می‌شود‌. در ادامه به تعریف سپری و ویژگی‌های فیزیکی و فنی آن می‌پردازیم.

سپری چیست؟

سپری چیست
تصویر سپری و ارائه تعریف آن

همانطور که پیش از این در بخش کاربردهای سپری گفتیم، پروفیل T یکی از انواع تیرها یا پروفیل‌‌های فلزی است که به شکل T لاتین برای کاربردهای گوناگونی تولید شده و به پروفیل T شکل هم معروف است. این نوع پروفیل از متریال مختلفی مثل آلومینیوم، گالوانیزه، فولاد و … بر اساس استانداردهای بین‌المللی ساخته می‌شود. عناصر تشکیل‌دهنده این پروفیل یک تیر عمودی به نام فلنج یا بال و یک قسمت افقی به نام تار است که در قسمت فوقانی بال قرار دارد. در این نوع پروفیل فلنج و تار عمود بر یکدیگر بوده که به شکل حرف T لاتین درآمده است. در این نوع از تیر‌های فلزی، قاعده دو برابر ارتفاع آن بوده تا ظرفیت باربری و تحمل فشار آن بالا رود‌‌.

 ویژگی‌‌های فیزیکی و فنی سپری

ویژگی های سپری
ویژگی های فنی و فیزیکی سپری

سپری یک پروفیل با مقطع T است که با توجه به شکل ظاهری می‌توان آن را به آسانی از سایر پروفیل های فولادی تشخیص داد. این پروفیل قابلیت‌ها و ویژگی‌های متمایزی با دیگر تیرهای فولادی دارد و با بهره‌گیری از این ویژگی‌ها به بهترین نحو وظایف خود را در صنایع مختلف انجام می‌دهد. ویژگی‌های فنی و فیزیکی سپری شامل موارد زیر می‌شود:

جنس سپری

پروفیل T شکل با توجه به کاربرد‌های گوناگون از متریال مختلفی ساخته می‌شود، ولی اغلب این پروفیل‌ها از متریال فولاد یا آهن هستند. سپری‌هایی از جنس فولاد در مقایسه با آهن دوام و مقاومت بیشتری برای تحمل بارها دارند و اغلب از آنها در پروژه‌های عمرانی استفاده می‌شود‌. همچنین پروفیل‌های فولادی در کنار مقاومت بالا وزن سبک‌تری از آهن داشته؛ از این‌رو برای کاهش وزن سازه‌ها از نوع فولادی این پروفیل استفاده می‌کنند. پروفیل‌هایی از جنس آلومینیوم و گالوانیزه نیز تولید می‌شود که این دو در مقایسه با آهن و فولاد در برابر خوردگی بسیار مقاوم هستند. البته قیمت بالاتری از آهن و فولاد دارند و در بخش‌های مختلفی مانند چهارچوب در و پنجره و … به کار گرفته می‌شوند.

وزن سپری

پروفیل T همانند سایر پروفیل‌ها با توجه به متریال به کار رفته و ابعاد، در وزن‌های مختلفی دیده می‌شود. البته از آنجایی که این پروفیل مطابق با استاندارد تولید شده وزن آن برای هر ابعاد و متریال استاندارد، معین است. بر اساس استاندارد اشتال این پروفیل در دو نوع لبه گرد و لبه تیز وجود دارد که وزن هر یک از این پروفیل‌ها به شرح زیر است:

وزن سپری لبه گرد

وزن سپری لبه گرد بر اساس سایزهای مختلف شامل موارد زیر می‌شود:

  •  وزن سپری سایز ۳ برابر با ۱۰٫۶۲ کیلوگرم است.
  • وزن T پروفیل سایز ۳٫۵ برابر با ۱۳٫۸۸ کیلوگرم است.
  • وزن سپری سایز ۴ برابر با ۱۷٫۷۶ کیلوگرم است.
  • وزن پروفیل‌های T شکل سایز ۵ برابر با ۲۶٫۶۴ کیلوگرم است.
  • وزن سپری سایز ۶ برابر با ۳۷٫۳۸ کیلوگرم است.
  • وزن پروفیل‌های T شکل سایز ۷ برابر با ۴۹٫۱۲ کیلوگرم است.
  • وزن T پروفیل سایز ۸ برابر با ۶۴٫۲ کیلوگرم است.
  • وزن سپری سایز ۱۰ برابر با ۹۸٫۴ کیلوگرم است.
  • وزن سپری سایز ۱۲ برابر با ۱۳۹٫۲ کیلوگرم است.
  • وزن پروفیل‌های T شکل سایز ۱۴ برابر با ۱۸۷٫۸ کیلوگرم است.

وزن سپری لبه تیز

وزن پروفیل T شکل در سایزهای مختلف عبارت است از:

  • وزن سپری سایز ۲ برابر با ۵٫۲۲۶ کیلوگرم است.
  • وزن T پروفیل سایز ۲٫۵ برابر با ۷٫۶۸ کیلوگرم است.
  • وزن سپری سایز ۳ برابر با ۱۰٫۵۶ کیلوگرم است.
  • وزن سپری سایز ۳٫۵ برابر با ۱۳٫۸۶ کیلوگرم است.
  • وزن پروفیل T سایز ۴ برابر با ۱۷٫۴۶ کیلوگرم است.

ابعاد سپری

ابعاد سپری
ابعاد و وزن سپری

پروفیل T شکل همانند سایر تیرهای فلزی در سایزهای گوناگونی تولید می‌شود. پروفیل‌های T شکل مطابق با استانداردهای تعریف شده برای آن و سایز‌های پر تقاضای بازار، در ابعاد گوناگونی ساخته می‌شود. همچنین مطابق با استاندارد اشتال این پروفیل در دو دسته لبه گرد و لبه تیز دسته‌بندی شده که هر یک از این دو مطابق با این استاندارد در ارتفاع، عرض، طول و در نهایت وزن متفاوتی وجود دارند.

ابعاد سپری مطابق با جدول اشتال

مطابق با جدول اشتال ابعاد استاندارد برای این نوع پروفیلT بدین شرح است:

  • ارتفاع جان و بال پروفیل T شکل بین ۲۰ تا ۴۰ میلی‌متر است.
  • ضخامت پروفیل T شکل ۳، ۳٫۵، ۴، ۴٫۵ و 5) است.
  • طول این سپری بین ۶ تا ۱۲متر است.

ابعاد سپری لبه گرد مطابق استانداردهای اشتال شامل ابعاد زیر می‌شود:

  • ارتفاع جان و بال در این نوع پروفیل T شکل بین 30 تا 140 میلی‌متر است.
  • ضخامت این پروفیل T شکل ۲، ۲٫۵، ۳، ۳٫۵ ، ۴ ، ۴٫۵، ۵٫۵، ۶٫۵ و ۷٫۵ میلی‌متر است.
  • این نوع سپری در طول ۶ تا ۱۲ متر تولید می‌شود‌.‌

ابعاد سپری بر اساس تقاضای بازار

در بازار پروفیل‌های T شکل با سایزهای متفاوت از استانداردهای اشتال وجود دارد که این پروفیل‌ها با توجه به سایزهای پر تقاضا در بازار ساخته می‌شوند. این ابعاد در میان بازاری‌‌ها و خریداران برحسب سانتی‌متر بیان می‌شوند. برای مثال به سپری با طول ۲۰۰ میلی‌متر، سپری ۲ می‌گویند. ابعاد رایج پروفیل‌های T شکل پر تقاضا در بازار عبارتند از:

  • ارتفاع جان و بال در این پروفیل‌ها ۳، ۴، ۵ و ۶ سانتی‌متر است.
  • طول سپری‌های پرتقاضا برابر ۶ متر است.
  • وزن این نوع پروفیل‌های T شکل برای هر شاخه ۶ متری بین ۱۲ تا ۳۲ کیلوگرم متغیر است.

مقاومت خمشی پروفیل‌ T شکل

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد پروفیل T مقاومت خمشی بالای آن است. پروفیل T شکل آهنی در مقایسه با سایر متریال‌ها مقاومت خمشی بالاتری را ارائه می‌دهد. سپری آهنی علاوه بر مقاومت خمشی بالا، کششی بسیار بالایی نیز دارد و در بخش‌هایی که احتمال بارهای سنگین و تنش‌های خمشی وجود دارد، به کار گرفته می‌شود‌.

مروری بر تعریف پروفیل‌ T شکل و ویژگی‌ها

سپری یکی از انواع پروفیل‌‌های فلزی است که به دلیل شکل خاص و ویژگی‌های متمایزی که دارد به یکی اجزای ضروری سازه‌های عمرانی تبدیل شده است. این پروفیل به دلیل ارائه مزایایی چون استحکام بالا، وزن مطلوب، مقاومت زیاد در برابر خوردگی و تطبیق پذیری بسیار مورد توجه صنعتگران و مهندسین عمرانی قرار گرفته و علاوه بر ساختمان‌سازی در صنایع مختلفی چون ساخت در و پنجره‌ها، خودرو سازی، ساخت پل و… به کار گرفته می‌شود‌. برای بهره‌گیری از مزایای تی‌پروفیل، آن را از برندهای معتبر با نشان استاندارد تهیه کنید.

اشتراک گذاری محتوا:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *