یونولیت ماده پلیمری می باشد که از فرآیند های پتروشیمی بدست می آید. این محصول در بازار کشورمان به دو صورت ورقه ای و رولی به فروش می رسد. یکی از دلایل ترغیب مشتریان به یونولیت در حوزه های مختلف کسب و کار، عایق صوتی بودن، مقرون به صرفه بودن، سبکی و … می باشد. 1- یونولیت فشرده 2- یونولیت سقفی 3- یونولیت دیواری 4- یونولیت تیرچه کرومیت از انواع این محصول در بازار های جهانی می باشد.
یونولیت
جدول مشخصات و قیمت
توضیحات بیشتر
یونولیت که نام اصلی آن پلی استایرن (Expanded polystyrene) یا EPS است با نام های پلاستوفوم، یونولیت و آکاسیف در ایران شناخته می شود.
یونولیت در کنار فوم پلی اتیلن یکی از پرکاربردترین انواع پلاستیک ها است که مقیاس تولید آن چندین میلیون تن در سال است.
مادهای متخلخل و معمولاً سفید است که در بسته بندی و عایق کاری کاربرد دارد در بعضی مواقع به آن فیبر سفید نیز میگویند. محصولی بسیار سبک که طی فرایند پتروشیمی از دانه های پلی استایرن منبسط شده ساخته شده است.
این پلیمر ساخته شده از مونومر استایرن، هیدروکربن مایع است که به طور تجاری از نفت توسط صنایع شیمیایی تولید می شود.
یونولیت یک ماده ترموپلاستیک است، اگر گرم شود ذوب می شود و هنگام خنک شدن مجدداً جامد می شود.
انواع یونولیت
پلی استایرن (یونولیت) بیشتر به سه شکل یافت می شود. پلی استایرن سفت و سخت (PS)، پلی استایرن گسترده (EPS) و پلی استایرن اکسترود شده (XPS).
تاریخچه یونولیت
در سال ۱۸۳۹، ادوارد سیمون در آلمان پلی استایرن را کشف کرد.
اگرچه سایمون توانست ماده را از رزین طبیعی جدا کند، اما نمی دانست که چه چیزی را کشف کرده است.
تا ۸۰ سال بعد نگذشته بود که شیمیدان ارگانیسم هرمان استودینگر، متوجه شد کشف سیمون، متشکل از زنجیره های طولانی از مولکول های استایرن، یک پلیمر پلاستیکی بود.
در سال ۱۹۲۲، هرمان استودینگر نظریه های خود را در مورد پلیمرها منتشر کرد و اظهار داشت که لاستیک های طبیعی از زنجیره های تکراری مونومرها ساخته شده اند که به لاستیک خاصیت ارتجاعی آن می دهد.
وی در ادامه نوشت: مواد تولید شده با پردازش حرارتی استایرن مشابه لاستیک هستند. آنها پلیمرهای بالایی از جمله پلی استایرن بودند. در سال ۱۹۵۳، هرمان استودینگر برای تحقیقات خود برنده جایزه نوبل شیمی شد.
در سال ۱۹۳۰، دانشمندان BASF راهی برای ساخت تجاری پلی استایرن به صورت گلوله ایجاد کردند. در سال ۱۹۳۷، شرکت داو شیمیایی محصولات پلی استایرن را به بازار ایالات متحده معرفی کرد.
امروزه، پلی استایرن و تری دی پنل به دلیل فواید آن در محصول، کارایی و بازیافت یکی از متریال ترین و مقرون به صرفه ترین مواد کاربردی برای بسته بندی و کاربردهای ساختمانی و ساختمانی است.
فوم های یونولیتی به دلیل داشتن مجموعه ای عالی از خواص از جمله عایق حرارتی خوب، خواص میرایی مناسب و وزن بسیار سبک برای انواع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند.
از استفاده به عنوان مصالح ساختمانی تا بسته بندی فوم سفید طیف گسترده ای از کاربرد های نهایی را دارد.
می تواند به عنوان سیستم های عایق پانل برای نما، دیوارها، سقف ها و کف در ساختمانها مورد استفاده قرار گیرد، دارای خاصیت جذب شوک است و این امر را برای ذخیره و حمل وسایل شکننده مانند مواد شیمیایی، تجهیزات الکترونیکی و محصولات دارویی ایده آل می کند.
عایق حرارتی و مقاومت در برابر رطوبت آن برای بسته بندی مواد غذایی پخته شده و همچنین کالاهای قابل فساد مانند غذاهای دریایی، میوه و سبزیجات مناسب است.
از نظر ماهیت بی اثر است و بنابراین هیچگونه واکنش شیمیایی به دنبال نخواهد داشت.
یونولیت در خودرو
پلی استایرن (جامد و فوم) برای ساخت بسیاری از قطعات خودرو از جمله دستگیره ها، پانل های ابزار، تر و تمیز، پانل های درهای جذب انرژی و کف خراش صدا استفاده می شود.
فوم پلی استایرن همچنین در صندلی های محافظ کودک بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
یونولیت در لوازم خانگی
یخچال و فریزر، تهویه هوا، اجاق گاز، مایکروویو، جاروبرقی، مخلوط کن، این وسایل دیگر اغلب با پلی استایرن (جامد و کف) تهیه می شوند زیرا بی اثر (با سایر مواد واکنش نمی دهد)، مقرون به صرفه و ماندگار است.
یونولیت در الکترونیک
یونولیت برای مسکن و سایر قسمت ها برای تلویزیون، رایانه و انواع تجهیزات فناوری اطلاعات، جایی که ترکیب فرم، عملکرد و زیبایی شناسی ضروری است مورد استفاده قرار می گیرد.
یونولیت در عایق
فوم های پلی استایرن سبک دارای عایق حرارتی عالی در کاربردهای بیشمار از قبیل دیوارهای ساختمان و بام، یخچال و فریزر و مراکز نگهداری سردخانه های صنعتی می باشد.
عایق پلی استایرن بی اثر، بادوام و مقاوم در برابر آسیب آب است.
یونولیت معمولی به ضخامت ۱۰ سانتیمتر در برابر صدا ۴۲ دسی بل عایق است. یونولیت معمولی به ضخامت ۱۰ سانتیمتر در برابر انتقال گرما حدود ۳۵٪ عایق حرارتی است.
یونولیت در پزشکی
از یونولیت به دلیل شفافیت و سهولت استریلیزاسیون، برای طیف گسترده ای از کاربردهای پزشکی از جمله سینی های کشت بافت، لوله های آزمایش، ظروف پتری، اجزای تشخیصی، محفظه مخصوص کیت های تست و وسایل پزشکی استفاده می شود.
فوم پلی استایرن (جامد و فوم) به طور گسترده ای برای محافظت از محصولات مصرفی استفاده می شود.
موارد بسته بندی مواد غذایی، سینی های گوشتی و مرغ و کارتن های تخم مرغ به طور معمول با پلی استایرن ساخته می شوند تا در برابر صدمه یا خراب شدن محافظت شود.
از پلی استایرن به دلیل نسبت مقاومت مثبت به وزن می توان در ساخت اسلایدرها، هواپیماهای مدل و حتی تخته های سوراخ دار استفاده کرد.
استحکام یونولیت در کنار خاصیت جذب شوک آن باعث می شود تا در صندلی های کودکان و کلاه های دوچرخه سواری کودکان موثر واقع شود.
همچنین از مقاومت در برابر فشرده سازی برخوردار است، به این معنی که پلی استایرن برای انباشت کالاهای بسته بندی ایده آل است.
همچنین در سینی های نهال کاری در باغبانی در ترویج هوادهی خاک کاربرد دارد.
مزیت های یونولیت
• عایق حرارتی بالا
• مقاوم در برابر رطوبت
• بسیار بادوام
• به راحتی قابل بازیافت است.
• قدرت همه کاره
• به اشکال ، اندازه ها و مواد فشرده سازی مختلف تولید می شود.
• سبک و قابل حمل
• خصوصیات جذب شوک بالا
• مقاوم در برابر فشار
• با چاپ یا برچسب چسب مارک می شود.
بازیافت یونولیت
یونولیت کاملاً قابل بازیافت است زیرا وقتی بازیافت شود پلاستیک پلی استایرن خواهد شد.
یونولیت منبسط شده با داشتن بالاترین نرخ بازیافت برای هر نوع پلاستیک و داشتن بخش قابل توجهی از پسماندهای شهری، پلیمری سازگار با محیط زیست است.
پلی استایرن به روش های مختلف مانند تراکم حرارتی و فشرده سازی قابل بازیافت است.
می توان از آن در کاربردهای غیر فومی، بتن سبک، محصولات ساختمانی استفاده کرد و دوباره در کف این عایق مجددا مورد استفاده قرار بگیرد.
میزان رضایت مندی شما از ما
محصولات مرتبط